Lidt historie:

Kolonihaveforeningen den Permanente er beliggende i Køge kommune, nærmere betegnet Ølby.

Den Permanente blev stiftet den 3. juni 1913 og vi kunne dermed i sommeren 2013 fejre vores 100 års fødselsdag. 

Foreningen består idag af 174 haver, fordelt på 2 afdelinger. Afdeling 1 med indkørsel fra Glentevej, og afdeling 2 med indkørsel fra Lynggårdsvej. Haveforeningen ligger på jord lejet af Køge kommune. 

Haveforeningen har gennem tiden været igennem nogle turbulente tider. Da S-toget kom til Køge betød det at antallet af haver blev kraftigt reduceret, da en del haver blev indraget til byggeriet af jernbanen. I starten af 1990´erne begyndte rygterne at svirre om at Køge kommune havde planer om at nedlægge haveforeningen. Det fik havefolket op på barrikaderne, og protester og underskriftindsamlinger blev sat i værk. Anstrengelserne bar frugt og jublen var stor, da vi fra Køge kommune fik lovning på at Haveforeningen nu var Permanent. 

Nærmiljøet:

Vi er naboer til Ølby station og Ølby center, hvor der er gode indkøbsmuligheder. Køge svømmeland ligger 5 minutters gang fra haveforeningen og du kan komme til Køge centrum med bil eller S-tog på blot 5 minutter 

Kontorbygningen finder du overfor Fælleshuset ved den store græsplæne, indkørsel fra Glentevej.

Faciliteter:

Fælleshuset også kaldet Mødestedet:


Fælleshuset danner rammen om en stor del af det sociale liv i haveforeningen. Fælleshuset er bygget af frivillige fra hele haveforeningen. Også da huset for nogle år siden gennemgik en stor renovering og tilbygning var det de frivillige der tog slæbet. Driften af fælleshuset står "aktiviteten" for. Aktiviteten er en gruppe frivillige fra haveforeningen der holder gang i hjulene i Fælleshuset.
Du kan læse mere om fælleshuset og aktiviteten under menupunktet "Fælleshuset" 

Toiletter:

I forbindelse med kontorbygningen finder du to toiletter, hvoraf det ene er handicap venligt.

Baderum:

Ved siden af kontoret har vi to baderum med brusebad. Man betaler for et bad med vaske/badekort, der bla. kan købes i fælleshuset i åbningstiden.

(køb og optankning af bade/vaskekort, tryk på fanebladet: Nyttig info og herefter: Baderum & vaskerum)

Vaskemaskiner:

Der er også mulighed for tøjvask. Der er 2 vaskemaskiner til rådighed. Og ligesom ved bad gælder det også her at der betales med bade/vaskekort.
For at benytte vaskemaskinerne skal du skrive dig på en liste der er ophængt ved maskinerne.

Legeplads:

Foran Fælleshuset ligger børnenes legeplads og fodboldbane, som vores naboer i området heldigvis også har stor glæde af.

Vi skal gøre opmærksom på at der:

På hele havekoloniens område er en fartgrænse på 15 kmt.


Denne fartgrænse skal overholdes af alle der færdes i havekolonien. Husk at gøre dine gæster opmærksom på fartgrænsen. Der er opsat skilte, men vi oplever desværre alt for ofte at der køres meget stærkt på koloniens område.
Fartgrænsen er lavet for at vi alle og især børnene kan færdes sikkert i hele haveforeningen.