Besøg i Sverige 18.06.11

Lørdag den 18.06.11 drog vi en busfuld glade kolonister afsted mod Landskrona i Sverige. Målet med turen var et bøsøg i vores Svenske venskabs haveforening i "Citadellkolonierne" hvor også Sveriges eneste museumskolonihave ,"Rotthoffska Kolonin" ligger.
 
Rothoffska er Sveriges eneste museums kolonihave . Huset blev bygget på stedet i 1903 af Anton og Hilma Rothoff. Anton og Hilmas hus er blevet bevaret og står stadig i kolonihaveforeningen. Huset fungerer som et lille museum og er åbent for alle. Det første hus Anton og Hilma byggede var bestod af kun ét rum på ca. 2x2,5 m. men efterhånden som familien voksede blev huset udbygget, og består idag af et rum, køkken, kælder og en lille veranda. Familien må have været glade for roser, for på et tidspunkt stod der i den lille have hele 212 rosenplanter.

Citadellkolonierne består af ca. 123 haver og er anlagt på et gammelt fæstningsområde. Det er et ufattelig skønt område i kuperet terræn, med en gammel delvist udtørret voldgrav, en borg og en fantastisk udsigt. Foreningens fælles hus er fæstningens gamle krudtkammer.

Det var en fantastisk tur. Og vi blev modtaget hjerteligt af vores værter.
Vi startede med at snuse lidt rundt i "Down town" Landskrona, hvor der var torvedag. Efter by-turen bød vores værter på en lækker lækker frokost i koloniens fælleshus. Med maverne godt fyldte var det tid til en rundtur i kolonien. Der var planlagt to ture. En lang og en lidt kortere. Og der var en masse at se på, og imponeres over.

Godt fyldt med nye indtryk kunne vi indtage eftermiddagskaffen med tilhørende kage inden turen gik hjem igen til Danmark.

En helt igennem dejlig dag, og undertegnede glæder sig allerede til der igen bliver en tur over til det Svenske. Og ikke mindst kan vi allesammen glæde os til at byde vores svenske venner velkommen her hos os om nogle uger.


Her i albummet kan du set billeder fra turen. Der vil løbende blive sat lidt tekst til nogle af billederne.

Tak til både arrangører og værter for en dejlig dag