Når du skal sælge din have : 

Køb og salg af haver i Den Permanente skal altid foregå via bestyrelsen. Du kan naturligvis selv finde en køber til din have. Men når du sælger haven skal der foretages en vurdering af bygninger på grunden. Derfor skal du kontakte bestyrelsen. Desuden skal der laves en overdragelse, når du og køber er blevet enige om et salg. Dette foregår på kontoret i åbningstiden. Ingen handel er gyldig før bestyrelsen har været inddraget, og der er skrevet lejekontrakt på grunden.

Alle kolonihaver i Den Permanente ligger på jord lejet af Køge kommune. Derfor kan du ikke sælge din kolonihavegrund. Det du kan sælge, er udelukkende bygninger, inventar osv.
 
Ønsker du at købe en have :
 
Er du på udkig efter en kolonihave kan du holde øje med opslagstavlerne som du finder ved kontor- og toiletbygningen. Der vil de fleste der ønsker at sælge sætte et opslag op. Du er også velkommen til selv at sætte et opslag op, om at du er interesseret i at købe en have. Derudover er der flere der annoncerer i lokal aviserne. Haveforeningen/bestyrelsen har ikke noget med annocering og salgsopslag at gøre. Det er den enkelt haveejer selv der står for den del af et salg. 

Man skal være bosiddende og have folkeregisteradresse i Køge kommune for at have en kolonihave i Den Permanente.